» » » Francezii răpiți, eliberați pentru 20 de milioane de euro


O sumă cuprinsă între 20 şi 25 de milioane de euro a fost plătită în schimbul eliberării, marţi, a celor patru ostatici francezi răpiţi din septembrie 2010, în nordul Nigerului, de către islamişti înarmaţi, a declarat miercuri o sursă apropiată negociatorilor.
"Între 20 şi 25 de milioane de euro au fost plătiţi în schimbul eliberării ostaticilor francezi", a declarat sursa. Ea a precizat că această sumă a fost plătită atât răpitorilor, cât şi intermediarilor, care, pe teren, au jucat un rol important în eliberărarea ostaticilor.

Sursa nu a precizat de unde provin banii, iar Franţa a dezminţit oficial că ar fi plătit vreo răscumpărare, potrivit Mediafax.
Cotidianul francez Le Monde, care citează miercuri "o sursă franceză care cunoaşte detaliile acestei operaţiuni", scrie că "peste aproximativ 20 de milioane de euro" au fost plătiţi în schimbul eliberării celor patru ostatici francezi.

Potrivit unui mediator malian - care a participat la începutul anului 2011 la negocierile de eliberare a trei ostatici răpiţi în acelaşi timp cu cei patru francezi care au fost eliberaţi marţi - "13,5 milioane de euro" au fost plătiţi atunci. "Prin urmare, în opinia mea, între 20 şi 25 de milioane de euro este o sumă bună", a declarat el pentru AFP.

Cei patru foşti ostatici francezi au plecat miercuri dimineaţa de pe aeroportul de la Niamey (Niger), la bordul unui avion, cu direcţia Paris.




About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO