» » » » Ponta îşi exprimă respectul faţă de jurnalişti şi îi asigură de sprijinul Executivului în garantarea dreptului la libera exprimare


Premierul Victor Ponta a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, în care îşi exprimă respectul şi admiraţia faţă de toţi jurnaliştii şi angajaţii media şi îi asigură că au şi vor avea în Guvern un sprijin ferm în ceea ce priveşte garantarea dreptului la libera exprimare.


''Rolul mass media în societatea democratică de azi este unul central, dacă nu chiar vital. Tocmai de aceea, cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, doresc să-i asigur pe jurnaliştii de pretutindeni că au şi vor avea în Guvernul României un sprijin ferm în ceea ce priveşte garantarea dreptului la libera exprimare, în virtutea valorilor democratice pe care le susţinem şi apăram. Ţin să îmi exprim respectul şi admiraţia faţă de toţi jurnaliştii şi angajaţii media care, nu de puţine ori, se confruntă cu riscuri majore pentru a asigura buna informare a publicului larg. De asemenea, doresc să reafirm angajamentul Guvernului privind creşterea gradului de transparenţă în administraţia publică. Este o misiune importantă pe care ne-am asumat-o, şi, aşa cum am început deja, eforturile în direcţia unei mai mari deschideri vor continua şi în viitor'', afirmă premierul în mesajul postat pe pagina sa de Facebook. 

În fiecare an, pe data de 3 mai, este marcată în întreaga lume Ziua mondială a libertăţii presei. 

Tema propusă pentru 2013 este "Siguranţa de a vorbi: asigurarea libertăţii de exprimare în toate formele de mass-media". 

În acest an se sărbătoresc, de asemenea, 20 de ani de la proclamarea Zilei mondiale a libertăţii presei de către Adunarea Generală a ONU, în 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de a XXVI-a sesiunii a Conferinţei Generale a UNESCO în 1991. 

ONU a declarat data de 3 mai Ziua mondială a libertăţii presei pentru a aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, conform articolului 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului: 'Orice om are dreptul la libertatea opiniilor şi exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum şi libertatea de a căuta, de a primi şi de a răspândi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontierele de stat'. 


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO