» » Doctorul Moarte face milioane de euro din cadavre. Mii de donatori își așteaptă rândul la plastinație


Expoziția de trupuri umane - găzduită zilele acestea de Muzeul „Antipa” din Capitală - a produs, în lume, pe unde a fost expusă, valuri de nemulțumire. De la instituții precum biserica, și până la oamenii de rând, lumea s-a revoltat. Totuși, există și adepți ai plastinației după moarte. Acest lucru este întărit chiar de programul demarat de Institutul pentru Plastinație din Heidelberg, care caută donatori de trupuri, pentru a fi studiate după moartea subiecților. Gunther von Hagens, zis Doctorul Moarte, a reușit să adune o avere impresionantă de pe urma corpurilor plastinate. Presa occidentală afirmă că inventatorul metodei de conservare a trupului uman vinde oamenilor de știință părți de cadavre, plastifiate.
Conform site-ului de prezentare, Institutul pentru Plastinație (IFP) din Heidelberg, care este administratorul acestui program unic de donație, a fost fondat, în 1993, de Gunther von Hagens. IFP este un institut de cercetare privat care se concentrează pe dezvoltarea plastinației. Scopul este de a produce specimene umane și de a le face disponibile atât pentru formarea medicală de bază și continuă a medicilor, cât și pentru educația medicală generală a publicului. Specimenele sunt pregătite exclusiv pentru instituțiile de învățământ și de cercetare recunoscute și muzeele științifice, nu și pentru persoane fizice.
Donatorii dau năvală
În prezent, acest program are peste 13.000 de donatori de corpuri, care provin din 33 de țări, majoritatea din Germania (circa 85%) și America de Nord (circa 10%). Donația de corp pentru Institutul de Plastifiere nu este un contract, ci o declarație de intenție, prin care donatorul declară că trupul său nu va fi îngropat după moarte. În formularul de consimțământ, acesta primește o broșură care oferă informații detaliate cu privire la utilizarea viitoare a corpului. Motivațiile donatorilor sunt variate. În principal, vor să sprijine educația medicală. Institutul pentru Plastinație din Germania își asumă toate costurile pentru transferul de organe donate, neexistând nicio compensație financiară suplimentară pentru a nu influența în vreun fel decizia donatorului.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO