» » » » Cea mai mare bancă din Germania va concedia 1.900 de angajaţi

Deutsche BankDeutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a anunţat marţi că va concedia 1.900 de angajaţi, dintre care 1.500 de la banca de investiţii a grupului, pentru a economisi 3 miliarde de euro şi a-şi adapta modelul de business la evoluţiile de pe pieţele financiare, transmite Bloomberg.


Instituţia financiară anticipează că va înregistra "costuri substanţiale" pentru a realiza economiile scontate, fără a preciza exact cheltuielile pentru disponibilizări.

Acţiunile Deutsche Bank au crescut cu până la 3,8% la Frankfurt după anunţ, revenind după scăderile din prima parte a şedinţei bursiere.

Profitul băncii de investiţii din cadrul Deutsche Bank a scăzut în trimestrul al doilea de peste două ori, la 357 milioane euro, de la 969 milioane euro în perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit datelor prezentate marţi de grupul german. Media estimărilor analiştilor contactaţi anterior de Bloomberg indica un profit de 835 milioane euro.

Băncile de investiţii sunt afectate de criza datoriilor de stat din zona euro, care reduce afacerile în domeniul tranzacţiilor financiare şi descurajează ofertele de acţiuni sau licitaţiile de obligaţiuni.

Mai mult, băncile trebuie să se alinieze noilor standarde, mai dure, privind rezervele de capital, iar cele mai mari grupuri financiare, inclusiv Deutsche Bank, sunt anchetate în mai multe ţări privind manipularea indicilor de dobândă de pe piaţa interbancară, în principal LIBOR.

Profitul net al Deutsche Bank a scăzut în trimestrul al doilea cu 46%, la 650 milioane euro, afectat şi de depreciere euro faţă de dolar şi lira sterlină.
economica.rtv

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO