» » Agitatie preelectorala: Primarul de Sascut se intoarce la scoala

Elevii cu drept de vot de la Grupul Scolar Agricol „J.M. Elias” din Sascut s-au intâlnit la inceputul saptamânii cu edilul comunei, Cristinel Bostan. Dupa ore, sustin elevii, li s-a sugerat sa mearga la un restaurant unde tinerii mai petrec timpul liber. Acolo, primarul le-ar fi insirat proiectele realizate in acest mandat si le-a promis elevilor investitii in scoala, burse si reduceri la abonamente. Inspectoratul Scolar Judetean nu poate interveni in acest caz, dar cere ca politicul sa fie separat de scoala. 
Ziua de marti nu a fost una obisnuita pentru elevii Grupului Scolar Agricol "J.M. Elias" din Sascut. La pauza, celor din clasele a XI-a si a XII-a li s-a "sugerat" ca la finalul programului sa se adune la un restaurant din comuna. Acolo, edilul comunei, Cristinel Bostan, le-a vorbit despre proiectele pe care le-a facut si pe care le are in plan, in cazul câstigarii unui nou mandat de primar la alegerile din vara.
"Ne-a spus despre gradinita de la Pâncesti pe care o va termina si despre caminul cultural de la Beresti. A zis ca a facut si parcurile din Sascut. A zis ca are mult mai multe de facut, de realizat, daca o sa iasa primar", povesteste Andreea Bozoanca, eleva in clasa a XII-a la unitatea de invatamânt respectiva. Pe lânga proiecte, edilul le-ar fi cerut elevilor si sa isi desemneze un reprezentant in Consiliul Local. "A zis ca noi trebuie sa alegem ce este bine pentru noi, nu ce a fost in trecut", a mai spus eleva.
"Ne-a spus ce s-a realizat in decursul a doi-trei ani de când este el primar si ca o sa fie alaturi de noi, o sa mai investeasca si o sa traga peste comuna", confirma si Andrei Grigoras, elev tot in clasa a XII-a.
Despre aceasta intâlnire au aflat si parintii. Unii dintre ei sunt total nemultumiti de ceea ce s-a intâmplat, pe motiv ca scoala nu trebuie sa se amestece cu politica. "Eu muncesc sa ii dau bani copilului sa mearga la scoala si este luat de la ora ca sa mearga la sedinta. Pentru mine nu conteaza cu cine voteaza fiica mea. Si eu am fost elev si nu s-a intâmplat asa ceva", spune Viorel Bozoanca, parinte.

„A fost o intâlnire pur si simplu”

Edilul comunei sustine ca intâlnirea nu a avut un scop electoral, ci a dorit ca elevii sa stie exact ce s-a realizat in ultimii ani.
"A fost o intâlnire pur si simplu cu elevii. Nu am avut un motiv anume", sustine primarul Cristinel Bostan. "I-am luat pe cei mai mari pentru ca ei inteleg mai bine anumite lucruri. Am vrut sa vada ce s-a facut in comuna. Au spus ca vor si burse, o reducere la transport".
Directorul unitatii de invatamânt il sustine pe edil. Mai mult, cadrul didactic a fost prezent la intâlnire si sustine ca nu s-a facut campanie electorala. "A fost o intâlnire benefica, nu singulara, am avut intâlniri cu primarul si Consiliul Local pentru a vedea cu ce ne pot ajuta. Si am primit bani pentru mai multe investitii la noi in unitate. Tot ce am facut a fost pentru binele scolii si al elevilor nostri si daca fac politica in scoala este aceea de a merge liceul bine", sustine directorul, prof. Gelu Petrache. "Sunt lucruri extraordinare care s-au intâmplat de când este acest tânar primar. Consider ca ceea ce am facut eu face orice director de buna credinta", a mai spus prof. Petrache.

Inspectoratul nu va interveni

Inspectoratul Scolar nu poate interveni in acest caz pentru ca toata actiunea s-a petrecut in afara unitatii de invatamânt. "Pentru ca este vorba de o activitate dupa programul scolar, nu putem impune elevilor sau verifica ce fac in timpul lor liber. Am comunicat deja directorilor pentru perioada urmatoare sa fie atenti astfel incât activitatile politice sa nu afecteze programul scolar", a declarat Florin Lazar, inspector scolar general.
La rendez-vous, la doar câteva luni distanta de campania electorala, primarul le-a promis burse elevilor cu rezultate bune, reduceri la transportul public si mai multe investitii in unitatea lor de invatamânt. Si se pare ca va mai avea ocazia de a se promova, in conditiile in care chiar directorul unitatii sustine ca astfel de intâlniri vor mai avea loc.
Andreea Gavrila
http://www.desteptarea.ro/agitatie-preelectorala-primarul-de-sascut-se-intoarce-la-scoala.html 

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO