» » » Primarul social-democrat din Onesti face asfaltare electorala cu oamenii de la PDL

Tribunalul Bacau s-a pronuntat, recent, in dosarul privind creditul de 150 de miliarde de lei vechi pe care municipalitatea onesteana doreste sa-l contracteze in vederea asfaltarii drumurilor, si a respins actiunea promovata de Institutia Prefectului din judetul Bacau, care cerea anularea hotaririlor de consiliu care au fost aprobate in acest scop. Insa licitatia pentru lucrarile de asfaltare s-a organizat mai inainte de terminarea procesului, aceasta fiind cistigata de SC Gironap Prod SA, firma lui Nicu Sapca, ales in Consiliul Judetean Bacau din partea PDL.
Trei hotariri blocate de prefect
Ideea contractarii unui imprumut bancar a fost avansata de primarul social-democrat din Onesti, Emil Lemnaru, imediat dupa ce guvernantii actuali s-au debarasat de tronsoanele de drumuri nationale ce tranziteaza municipiul. Mai multe segmente de drumuri fusesera trecute in administrarea ministerului de resort pe timpul guvernarii liberale, cu scopul de a se efectua modernizarile necesare, insa actualul guvern PDL le-a retransmis municipalitatii onestene fara nici un fel de reparatii.
Ca urmare, primarul Lemnaru a promovat 3 hotariri de consiliu, prin care s-a aprobat atit creditul pentru asfaltarea acestor tronsoane de drumuri, in valoare de 150 miliarde de lei vechi, cit si Studiul de Fezabilitate si Caietul de Sarcini. Insa toate cele 3 hotariri au fost suspendate prin atacarea lor in contencios, de catre prefectul Scripat, fapt care a atras proteste vehemente din partea executivului onestean, ba chiar si din partea consilierilor social-democrati si liberali, care, la una dintre sedinte, au purtat banderole albe pe brate, in semn de protest fata de actiunea prefectului. Si Tirbunalul Bacau a dat cistig de cauza municipalitatii onestene.
“Am cistigat procesul, dar inca nu am primit hotarirea – ne-a declarat juristul Daniel Spinu, secretarul municipiului Onesti. Actiunea Prefecturii a fost respinsa, insa asteptam sa vedem daca se va face recurs la Curtea de Apel”.
Asfaltare cu impact electoral
Ca si celelalte mari asfaltari care s-au facut la Onesti, in ultima perioada, si cea de anul acesta va fi realizata cu putin timp inaintea alegerilor. Totusi, primarul Emil Lemnaru a sustinut ca intentia lui era ca lucrarile sa fie efectuate anul trecut, tocmai pentru a nu lasa loc la interpretari de natura electorala.
Insa lucrarile au fost aminate prin actiunea prefectului, iar acestea se vor efectua exact in perioada electorala. Inedit este faptul ca lucrarile vor fi efectuate de firma unui membru al PDL, Nicu Sapca, chiar daca functia de primar este detinuta de seful organizatiei locale a PSD, Emil Lemnaru, iar viceprimarul este unul dintre liderii PNL Onesti.
“Aspectul politic si electoral nu este relevant in aceasta situatie, intrucit este vorba de un contract la mijloc, care trebuie respectat”, ne-a spus viceprimarul Mihai Sova. Cam de aceeasi parere a fost si Nicu Sapca, onesteanul care a cistigat licitatia, in detrimentul firmei lui Costel Casuneanu, Pa&Co. Insa Nicu Sapca admite faptul ca asfaltarea va avea conotatii electorale.
“Sint lacune mari la partea tehnica”, ne-a spus acesta, facind si precizarea ca s-a acordat atentie doar asfaltului de pe carosabil, in timp ce lucrarile aferente marginilor drumurilor, de la rigole si pina la podete, au fost trecute cu vederea. Valoarea contractului cistigat de Nicu Sapca se ridica la peste 100 miliarde de lei vechi, iar finantarea ar putea fi asigurata in scurt timp. “Toata documentatia este finalizata de mult timp si urmeaza sa incheiem repede contractul cu banca, daca procesul se va termina definitiv, adica in cazul in care nu se va face recurs – ne-a mai spus secretarul Daniel Spinu. Dupa obtinerea finantarii, vom demara cit mai repede lucrarile, daca timpul ne va permite”. (George MARTIN)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO